Follow

Ik (of deelnemers) ontvang(en) geen e-mail van datumprikker.nl

In veel gevallen komt dit door een spamfilter die de e-mail blokkeert en/of verplaatst naar een spamfolder. Ook kan het zijn dat het e-mailadres niet klopt of langer bestaat.

U kunt de onderstaande stappen doorlopen om te kijken of u het probleem kunt verhelpen. Als u een aanpassing heeft gedaan, kunt u een extra bericht versturen om te controleren of de e-mail hierna wel aankomt.

  • Controleer uw spamfolder of mailbox met ongewenste emails.
  • Controleer of uw e-mailadres of die van de deelnemer klopt.
  • Gebruikt u Live/Hotmail? Log dan in op Live/Hotmail en klik rechtsboven op 'Opties' gevolgd door 'Meer opties'. Klik daarna op 'Veilige en geblokkeerde afzenders' en vervolgens op 'Geblokkeerde afzenders'. Als in deze lijst het e-mailadres service@datumprikker.nl staat, dient u deze uit de lijst te verwijderen.
  • Als de deelnemers hetzelfde domeinnaam in het e-mailadres hebben (bv. het domeinnaam van een bedrijf), dan is het aannemelijk dat de spamfilter van het bedrijf de e-mail tegenhoudt. Neem in dit geval contact op met de IT afdeling van het bedrijf en geef het adres service@datumprikker.nl door als 'veilig adres'.

Heeft u alle bovenstaande punten doorlopen, een extra bericht verstuurd en na enige tijd nog steeds geen e-mail ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Powered by Zendesk